5 cm
av roten på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finhacka det. Riv squashen grovt. Ansa och finstrimla. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Fräs grönsaker och citrongräs i olja i en stor stekpanna eller två mindre.
3 min
så att smeten börjar stelna. Dra in kanterna lite runt om och luta pannan så att den ogräddade smeten rinner ner i botten. Fortsätt på det här sättet tills all smet har stelnat.
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Tillsätt fisksås, sojaoch ostronsås och blanda runt och stek någon minut. Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Rör ner risetoch smaka av med salt och peppar. Servera med en sås. Strimla paprika och lök och rör ner. 4 port kokt råris 4 pers8 chorizokorvar1 röd paprika1 rödlök10-12 färska champinjonersalt, pepparStek korv och svamp. 4 port kokt råris 4 pers
salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.