varmröktlaxoch ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Idag blev det varmröktlaxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigtoch häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Skär upp eller stansa ut rundlar (puckar) med ett mått och lägg upp på tallrikar medlaxrosor. Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp
Lägg laxen i en ugnsfast form och täck med folie. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och citronpeppar
Fiskhandlaren förstod genast katastrofen som var i sikte, log lite finurligt och sa att han ju hade köpt lite kräftor som han och frugan skulle ha som förrätt till kvällen och att jag minsann kunde få en av dem
I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma. Varmröktlax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad
Lägg upp laxenoch krydda med rivet citronskal, svartpeppar, chili och dill. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
(Man kan ta vad som passar en bäst egentligen, annat som jag tycker är gott i sallad är snabbstekta haricot verts, färska sockerärtor eller sugar snaps, alfa-alfagroddar, tärnad nektarin/persika, tärnad mango
Plocka ur köttet från laxenoch lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med. Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra
Så lite grillmusik. Blanda salt och socker och klappa in laxenmed blandningen. R och jag har tok jobbat med att renovera ett litet hus i Sverige så vi kan fira lite semestrar där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.