Portioner. 4/br>Du behöver. KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
4 dl vatten. Gör så här. Kåldolmar. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint
Antal portioner. 4. 4. 4. Kåldomar är klassisk husmanskost, om något. Ett av husmanskostens paradnummer. Det här är ett riktigt gammaldags recept på kåldolmar
Låt kålbladen (12-14 st) rinna av på en ren handduk. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de har fått fin färg. Sila ner skyn i en kastrull och tillsätt vatten så det blir 4 dl sky. 1/4 dl ljus sirap. 4 dl sky
14 msk kikkomansoja. 1Kåldolmar1 vitkålshuvud, eller savoykål eller spetskål 1 gul lök smör, till stekning 1 kokt kall potatis eller motsvarande mängd mos 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 800 g blandfärs 2 ägg 4 msk kikkomansoja 2 msk ljus sirap 2 msk konc kalvfond salt peppar 2 msk smält smör 1 msk farinsocker. Bräsera ytterligare i 30–40 minuter och ös flitigt med skyn
ca 4 - 5 portioner. 4 msk vetemjöl. Stek löken och vitlöken på medelvärme i ca 3 - 4 minuter. Grädda lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 - 40 minuter. ca 4 - 5 portioner 1 ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, som är minst 5 cm djup. 4 msk vetemjöl
Koka bladen i lättsaltat vatten 4-5min tills de är mjuka. 400 g blandfärs. Antal portioner 1 port 2 port4port 6 port 8 port Välj 1 kg vitkål 1 liten gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla® mjölk ½ dl ströbröd 400 g blandfärs 1 ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk farinsocker 2 msk soja 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vatten ½ tärningar köttbuljong
4portioner1 vitkålshuvud, ca 1 1/2 kgFyllning. 1 gul lök1/2 morot1 msk smör2 dl köttbuljong3-4 dl vispgräddeTamarisojaSalt och nymalen vitpepparSkär bort en bit av stocken på kålhuvudet och lägg det i kokande vatten. 4portioner
4 pers. 400 g blandfärs. 4 dl kålspad. Tillsätt grötriset och låt det koka på svag värme i ca 40 min. 4 Hacka löken och fräs den lätt i smör tills den blir mjuk men utan att den tar färg. Stek kåldolmarna i nedre delen av ugnen i 45 – 60 min. 4 pers. 400 g blandfärs. 4 dl kålspad. Tillsätt grötriset och låt det koka på svag värme i ca 40 min Låt svalna. 4 Hacka löken och fräs den lätt i smör tills den blir mjuk men utan att den tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.