Grönkålspajmed valnötter, hur smarrigt låter inte det. Hallå därute alla kålmaskar och kålgillare, idag har vi en paj som med all säkerhet kommer att falla er i smaken
Grönkålspajmed valnötter och västerbottensost. En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Varför inte njuta den så här dagarna innan jul tillsammans med en god rödkålssallad (blir garanterat färgstarkt och vackert på tallriken)
Smula över fetaostenoch toppa med mandelspån. Skala och dela lökarna på mitten och skär tunna skivor. Skär av de grova stammarna på grönkålen och hacka i mindre bitar
Fyll pajskalet med blandningen och strö över resten av osten. I mitt fall är det vegoskinka förstås men även om du äter ”vanlig” kommer här ett tips på vad du kan göra med biten som är över
Krydda med salt och peppar. Nagga pajbottnen med en gaffel. Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna
Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspajmed mandel och lagrad herrgårdsost
Inlägget Grönkålspajmed chévreost och valnötter dök först upp på Healthspiration. Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Ingredienser Pajskal 125 g Smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Vatten 150 g färsk grönkål 1 st stor gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar 3 st Ägg 1
Till blev det krispiga rösti på sötpotatis ochfeta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Jag använde mig av Fontanas nya feta som är smaksatt med vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.