40 minuter
Spola av skockorna, ställ dem upponer så vattnet rinner ur och låt dem svalna.Blanda rikligt med olivolja i en skål eller burk med citronzest och saft. Rör ut en liten klick chili och smaka av med salt och peppar. I den här rätten tycker att det är gott med bara en liten hint av hetta Smaken kommer också växa fram när marinaden får stå ett tag, speciellt smaken från citronskalet. Räcka loss bladen ett och ett och spara dem som har kött i ena änden. När du plockat bort alla bladen skär du loss de lila bladen längst in samt skägget som täcker själva kronärtskocksbottnen. Dela bottnen i bitar och lägg i marinaden. Ställ ner bladen i marinaden med den köttiga delen neråt så den kan suga upp smaken. Ställ allting svalt i ett par timmar minst. Servera med finhacka persilja och rikligt med grovt riven parmesan.
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite
På fredag är det midsommarafton. Glad midsommar. Hur som haver kommer här 5 tips tillmidsommaraftonens grillmiddag (efter sillen förstås), 3 efterrätter med jordgubbar och 3 tips till en sen frukost dagen efter. 5 tips tillmidsommarmiddagen. 3 enkla efterrätter tillmidsommar. … Och 3 tips till frukosten dagen efter. 5 tips till. 3 tips till. 5 tips till. 3 tips till
Nu är det inte många dagar kvar tillmidsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Rosta sesamfrön och senapsfrön i en torr stekpanna tills de är gyllene
Det är inte alltid jag skär och blandar till en sallad men jag försöker alltid lägga upp någon form av grönsak på tallriken, typ rivna morötter eller paprika, gurka och tomat skurna i stavar och klyftor
Blanda ned resterande yoghurt och ev det gröna pulvret, och blanda väl. Skrubba och koka potatis tar ju inte särskilt på krafterna, och att öppna en burk gräddfil därtill är inte heller så svårt
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Gröna Bönor i Tomat. Bönor i tomatsås är ett stående tillbehörtill en riktig Engelsk Frukost. Tina bönorna, skär dem i mindre bitar och fräs dem i smöret tillsammans med finhackad lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.