Du kan ta vilka grönsaker du vill eller har hemma. Toppa med örter av något slag. Strö över osten. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter
Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
Salladmed jordgubbar, tomater, fetaost och avokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Pricka i skalet, tex medlite större nål eller provsticka. Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Så här avgör du själv lite grand vilken karaktär du vill ha på dina omeletter. Mycket av smaken kommer från mjuk ost (ja, särskrivet ska det vara - inte mjukost) som läggs i botten tillsammans med fräst babyspenat innan omelettsmeten hälls över
Att ha en burk med inlagda tomater eller andra picklade grönsaker är alltid en lyx. Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka några hål i skalen med en tandpetare eller knivudd
salt & peppar. Lättaste salladen i världen men oj vad gott det är. Efter förra veckans lunch med Elin och en massa prat om Barcelona och Paris blev jag så sugen på tapas
eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter
Sallader & grönsaker /. Blanda matvete/dinkel medgrönsakerna och tillsätt basilikan. I skrivande stund tittar jag ut genom fönstret och ser regndropparna rinna nerför fönsterrutan, tar en klunk varm kaffe och drar koftan lite tätare om mig
Hacka tomat, spenat och sallad och häll ned allt i skålen. Gärna i minst en timme för smakens skull men har du inte tid kan du låta den stå medans du fixar i ordning resten av salladen (se då till att ha skivat löken väldigt tunt samt skaka burken ordentligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.