Här kommer receptet på lördagens smarriga efterrätt med bland annat hjortron. I dag blev det en vab-dag hemma i soffan med Ida (inte vad jag hade planerat)
Söta med sockret och smaka av, det ska inte vara surt men gärna lite syrligt. För vi har plockat massor av både smultron och hjortron så det första jag gjorde nu när jag kom hem var att testa dem i två olika muffinssorter
Här kommer ett litet tips på en variant till den så supergoda Strawberry Daiquiri men medhjortron. Mixa bären med en stavmixer – sila så alla frön silas bort
Här är en gratinerad variant med chèvreost och hjortronsylt vilket är en farligt god kombo. Krustader (varma eller kalla) med fyllning är ett lättgjort tilltugg
Gnid formen med litet salt innan du diskar den om den fått bruna kanter efter gräddkakan. Använd vanlig filmjölk i stället för gräddfil eller crème fraîche till gräddkakan
Så efter att ha varit hemma i en vecka tog jag alla tre barnen med mig och gick på bio. Hjortrondipp. För några veckor sedan så hittade jag ett gammalt nummer av Allt om mat och då var detta recept med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.