Kan det här receptet revolutionera godistillverkningen i världen. You’re in for a treat. Inte omöjligt… Stora ord, jag vet men jag är så glad att kunna dela det här receptet som så är enkelt, smart och gott
Under tiden husbyggarna bygger och dekorerar för fulla muggar brukar jag ägna mig åt lugnare verksamhet, nämligen lite godistillverkning och igår blev det en ljuvlig polkafudge, mums
Till godistillverkning, eller i alla rätter egentligen föredrar jag soyagrädde framför havren. KAN man göra knäck utan den hederliga vispgrädden undrade jag, som fått en mjölkallergiker om halsen, nyss
Nu är det inte många veckor kvar till jul och det är hög tid för julbak och godistillverkning. Knäck är nog än av de mest klassiska julgodiset på våra julbord och kan göras på många olika sätt
Varje gång jag gör smörkola enligt termometern blir den alltid lite för hård tycker jag, och jag litar inte alls på termometern när det kommer till godistillverkning
Alla saltrostade mandlarna kommer inte gå åt till nougatmandlarna, det blir ca 30 nougatmandlar, ta därför 30 sycken saltrostade mandlar till nästa omgång godistillverkning
Resultatet av vår godistillverkning blev detta. Jag brukar inte göra så mycket eget påskgodis, den överdrivna tillgången på påskgodis i affärerna brukar ju räcka mer än väl för att hjälpa påskharen att fylla äggen
Godistillverkning är för mig ett mysterium och en blank lucka i kunskapsbanken. Elin 15 år, vann Malacos tävling där hon fick komponera sin egen påse Gott & Blandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.