Pajskalet är en variation på gammalt tema - då jag hade blandade bönor i pajskalet. Jag har sedan dess gjort bön- och kikärtspaj flera gånger med lite olika mjöl och lite olika fyllningar
Kycklingpaj var det alltså idag - ett glutenfrittpajskal och med mexican chili crème fraiche i. Idag var det kycklingpaj på menyn här hemma - vi skriver en månadsmeny med vissa angivna teman som vegetariskt på lördagar, fisk på tisdagar och Märtas dag på torsdagar
Bilden är skräpdålig, men med blixt blev det ännu värre. GLUTENFRIA MINIKAKOR AV KIKÄRTSMJÖL OCH TAHINI100 g rostat kikärtsmjöl50 g råsocker1 tsk vaniljsocker 1½-2 msk tahinivatten till lagom konsistensBlanda alla torra ingredienser
Kikärtsmjölet tillsatte jag för att bidra med lite mer protein. Det innehåller massor med bra proteiner, vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, och gör alltså brödet ännu ett snäpp mer näringstätt
Glutenfrittpajskal. Vi vill inte på långa vägar ta åt oss äran att ha kommit på receptet själva utan pajfyllningen har vi hämtat hos Sandra och pajskalet är signerat paret Mårtensson
Denna gång fick det dessutom bli med ett glutenfrittpajskal som visade sig vara riktigt smarrigt, men något annat kunde vi inte tänka oss när vi lånade det receptet från våra rara bloggvänner Anki och Håkan i ”Mårtenssons kök”
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.