I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Idas kompis är glutenintolerant och hennes mamma är kanonduktig på att baka glutenfritt. Dessa tekakor har vi fått prova och det var riktigt, riktigt goda
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
När vi hade vinprovning i fredags gav jag mig in på uppdraget att göra glutenfria hamburgerbröd, det gick väl sådär, smakmässigt var de goda, men platta som ett kornbröd från tiden då folk blev bofasta (10 000 - 15 000 år sedan), men skam den som ger sig
I dag så har jag bakat tekakor, det är ett receptsom jag har fått av en bloggläsare Lotta. Om ni har sett här i bloggen så har jag juförsökt att baka tekakor förut men misslyckatshelt och hållet, så här såg dom ut då, men dom härtekakorna blev jätte goda, jag halverade lottas recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.