Glutenfria scones
Glutenfritt med Sandra
Glutenfritt med Sandra
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • ½ dl pofiber
  • 2 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 75 gram smör eller margarin det ska vara rumstempererat
  • ½ tsk salt
  • 2 dl valfri mjölk ex soyamjölk, rismjölk, komjölk
  •  
  • Gör så här
  • sätt ugnen på 225grader.
  • Mixa samman rismjöl, majsmjöl, majsstärkelse, pofiber, socker, bakpulver, salt och fiberhusk.
  • Tillsätt smör eller margarinet och smula ut det med fingrarna, du kan även använda en matberedrare och då använder du kniven.
  • Tillsätt mjölken och blanda snabbt i hop det till en deg och forma små bullar som du lägger på en plåt, det blir 4-5st.
  • Scones är alltid godast att äta nygräddade med tex en kopp te!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.