*50 g jäst smulas och röres i en kopp tillsammans med. *2 ägg och blanda, häll detta i marg&mjölblandn och vispa degen rejält med elvisp. Rulla ihop till en lång rulle med hjälp av det gladpack som det är utkavlat på, dela i 20 bitar och fördela i stora (breda) bullformar
Ta sedan och väg upp och rulla jämnstora bullar. Idag utgick jag från ett av barnens favoritbröd Ljusaglutenfria frallor men gjorde dem lite mer fiberrika
Supergoda, nyttiga, näringsrika, naturligt glutenfrialjusa fullkornspannkakor till sommarfrukost. Det här receptet har jag valt att göra med havremjöl och fullkornsrismjöl
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. De ljusa muffinsen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen
Pensla med ägg och strö över flagad mandel och pärlsocker. Arbeta degen väl, helst i maskin med degkrokar, ca 5-7 minuter. Skär rullen i ca 24 bitar och lägg dom med snittytan upp ovanpå degplattan i långpannan
Jyttemjöl finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Till skillnad från de glutenfria mjölmixerna, som får innehålla lite gluten, är dessa bullar helt glutenfria
Forma bullar av degen med fuktade händer, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och toppa med frön. Mixa mosade jordgubbar med smör och eventuell sötning
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.