Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana. Blanda ihop smör och socker till fyllningen , kavla ut degen och bre på fyllningen, riv sen över mandelmassa och rulla ihop till bullar
Testade att göra riktigt lång jästa bullar i veckan. 15 Jan. 19. 02. Kalljästabullar. 1kommentarer. Smaken vart otrolig saftig men tyvärr höll inte formen som jag önskat så nästa gång kommer jag använda bullformar
Dessa bullarna är så goda så du märker inte att de är glutenfria ens. Gör nästa degbit och pensla bullarna med ägg & vatten du vispat upp med gaffel, strö över mandel och pärlsocker
Förra helgens kalljästabullar slängdes samman helt och hållet efter eget huvud, frun gav sig ut på hal is när hon för första gången experimenterade med en jäsdeg för bullar men lyckades att hålla sej på benen hela tiden
Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa övertäckta i 1 1/2–2 timmar
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
I fredagskväll förberedde jag kalljästafrukostbullar till igår morse. snabba frukostbullar,. Forma bullar, jag la dem i muffinsform bara för att den tar mindre plats i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.