Strimla kycklingfiléenoch lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå. Koka upp creme fraiche, färskost, grädde, senap och paprika
Om ni vill göra glutenfri mat, använd ströbröd utan gluten och gör t. Vi bestämde oss för att göra kycklingcordonbleu med filéerna, kycklingbitar i ugn med lårbitarna och koka soppa på resten
Ta fram tre kycklingfiléer. Låt stå och svälla en stund. Garnera med dill och citron. Bred ett tunt lager senap på varje lägg sedan en skiva god ost på (vi körde Emmentaler) och en skiva rökt skinka
Lägg på skinkskivor, hälften av kycklingenoch sedan Emmenthaler ostskivor. Förbered pastaplattorna enligt det här receptetKoka upp creme fraiche, grädde, dijonsenap och salt
Tänk att vanlig påläggsskinka och prästost kan ge så mycket smak inuti ett kycklingbröst. Doppa filéerna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödet
Tricket för en riktigt god cordonbleu är att banka ut köttet tunt. Ost och skinkfyllt schnitzel. Annars riskerar man att stå med en bit kött som är högre än den är bred efter man har fyllt, vikt, panerat och stekt det (jepp, jag har testat
Tillsätt kycklingenoch fräs runt under omrörning en kort stund. Häromsistens blev det återigen grillad kyckling över - den här gången dock av egengjord ugnsstekt sort
Salt och peppar. Skär ett snitt i kycklingfiléerna, skär så långt som det går utan att skära igenom. Bred senap på insidan och lägg sedan i en skiva kalkon och en skiva ost
I senaste Svensk Jakt hade de gjort CordonBleu, vilket jag genast blev sugen på. Söker man lite recept så går det ju naturligtvis göra på de mesta kött och med lite god ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.