Här kommer nyttigt recept till glutenfri mjuk kaka medbanan, mörk chokladoch vallmo. Denna mjukkaka är nästan naturligt sött , tack vare bananoch också glutenfri då använde jag havremjöl
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Och sorry, jag har inte hittat särskilt många glutenfria köpebröd som uppfyller de kriterierna. För min egen del börjar jag alltid dagen med en rejäl frukost, där det så gott som alltid ingår en smörgås med något proteinrikt pålägg och grönt
Mosa de mogna bananernaoch blanda i havregryn och kakao. De går snabbt att göra och passar perfekt när du är sugen på något sött, men ändå inte vill vara alltför onyttig
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är bananoch kola
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Jag skulle göra två mindre pajer, en till mig själv och en till min pappa, och då han är glutenintolerant bytte jag ut vetemjölet till glutenfritt mjöl i degen till den ena pajen
Råsirapen är helt ljuvlig, mörk, tjock, aromatisk ochmed smak av lite bränd kola. Om du vill kan du marinera dem i rom eller likör, som jag gjorde med den kladdkaka jag tävlade med i Kladdkake SM för några år sedan
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.