Grilla revbenen till dom fått fin färg. Först ska man koka revbenen, sedan lägga på en glaze (och denna glazen är så otroligt god) och sedan ska dom få färg på grillen
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 1 kg Revbensspjäll
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften. Revbensspjäll med glaze. Sväng runt dom i glazen som kokar på spisen och baka färdigt
Här har jag samlat många av mina goda tillbehörtill vårens och sommarens kommande grillmiddagar. Revbensspjäll är ett av de godaste kött man kan grilla, tycker jag
Rör samman olja, apelsinjuice, honung och ingefära till en glaze. Vill du ha dem ännu saftigare, så att köttet nästan faller isär kan du förkoka revbensspjällen i buljong för att sedan pensla dem med glaze och grilla eller steka i ugn
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser tillglazen. Glaze. Glaze. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart. Pensla bensidan med glazen och stek i ugnen i 2 min
Tillsätt senap, soja, råsocker, ketchup och sambal. Pensla revbensspjällen rejält med glazen och låt dem sedan vila i ett par timmar för att ta riktigt bra smak
Tillsätt senap, soja, råsocker, ketchup och sambal. Pensla revbensspjällen rejält med glazen och låt dem sedan vila i ett par timmar för att ta riktigt bra smak
Detta tar några timmar och under tiden gör ni coleslaw (se nedan för tillvägagångssätt)När spjällen ser ut som på bilderna så penslar ni första gången med glace och vänder dem omJag har medvetet inte penslat hela för att ni ska se hur det ser ut innan man börjar med glacenKlicka på bilderna för större bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.