Så fort det går, redan Påsk Afton och det är så kallt att man inte vill vara ute. Men inne är det varmt och de små godingarna med föräldrar skall komma på lite Påskmat och sen blir det ägglekande i trädgården…
Igår firade jag och min man 10 år som gifta. Tennbröllop minsann. Det får mig att känna mig aningen gammal, men mest är det att jag inte kan fatta att det är 10 år sedan vi vigdes i Thailand
Glassmaskinen är absolut inte nödvändig för att göra egen glass. Men visst går det inte att förneka, att det är enklare att åstadkomma en egen krämigt god glass eller sorbet, med den där tingesten
Jag har saknat goda glassiga bitar i snacksform som går att nalla från frysen när en är sugen. Dessa har jag provat göra både med jordnötssmör och mandelsmör – lika gott med båda två
1. Sätt plattan på hög värme (165) grader och häll försiktigt i valnötterna på pannan med socker efter att värmen är hög för att få den snabba uppvärmningen av sockret och karamellisera tills sockret runt valnötterna är gyllenbrunt och får en popkorns arom
Lägg alla ingredienser i mixern och kör på högsta hastighet tills du fått lagom konsistens. Smaka av med honung och eventuellt kryddor som kanel eller kardemumma
Glassbomben är ett recept från Norrmejerier, mitt lokala mejeriföretag. Egentligen heter glassbomben ”Läckraste Nyårsbomben” men eftersom jag valde att göra den i jul så bytte jag blåbärsglassen till pepparkaksglass och gav den namnet ”Glassig julbomb”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.