*I samarbete med Crepson & Co*. Hej. Hoppas allt är fint med er. Här kommer det tredje och sista av de recept som jag satt upp på menyn på creperian Crepson som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen
Glassmaskinen är absolut inte nödvändig för att göra egen glass. Men visst går det inte att förneka, att det är enklare att åstadkomma en egen krämigt god glass eller sorbet, med den där tingesten
Jag har saknat goda glassiga bitar i snacksform som går att nalla från frysen när en är sugen. Dessa har jag provat göra både med jordnötssmör och mandelsmör – lika gott med båda två
1. Sätt plattan på hög värme (165) grader och häll försiktigt i valnötterna på pannan med socker efter att värmen är hög för att få den snabba uppvärmningen av sockret och karamellisera tills sockret runt valnötterna är gyllenbrunt och får en popkorns arom
Förra helgen åt vi dessa Delikata pepparkaksbakelser. Ja, det var inte mycket till julafton igår. Jag var sjuk med ont i halsen och hosta vilket gjorde att jag knappt kände vad maten smakade
Lägg alla ingredienser i mixern och kör på högsta hastighet tills du fått lagom konsistens. Smaka av med honung och eventuellt kryddor som kanel eller kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.