GLADPÅSK på er alla. Det är nåt visst medpåsktårtor tycker jag. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält på låg effekt i mikron tillsammans med ½ dl av citronsaften
Midsommar och sill hör ihop, precis som jul och sill - och påsk och sill. Täck med sill och lök. Lägg på 2 nya bröd och bred majonnäsen över dem, täck sedan med de hackade äggen, peppra och salta
Idag har den sin givna plats på påskaftonsbuffén. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Tärna äggen och blanda dem med sillen, majonnäsen och gräslöken. Smaka av med vitpeppar och ev. ex kavring eller i en skål på påskbordet 1 brk matjessill
Det tråkiga medpåsken i år är att jag jobbar nästan varje dag. Men något måste jag såklart bjuda på och vad går snabbare och är godare än en klassisk rulltårta med hallon
Mortla örterna med oljan och vitlöken, salta och peppra. Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostade rotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra
Jag hann visst med ett inlägg till innan påsk – men det blir ett kort ett. Röran i sig görs på gammalt vitt bröd som mixas med olivolja, några skedar taramo och smakas av med citron
Mortla örterna med oljan och vitlöken, salta och peppra. Jag serverar gärna kycklingen med en bulgursallad eller grönsaksris, men lite rostade rotfrukter eller en stor grönsallad går minst lika bra
Vad säger ni om Minimozzarella, mango, avocado, rödlök, babyspenat, pumpakärnor med mera. I år var jag verkligen inne på en fräsch, hälsosam och samtidigt färggladpåsk
Ät omedelbart. l. 1-2 burkar matjessil. 2 hårdkokta ägg. 3 msk hackad röd lök. 1 msk hackad dill. 4 msk smör. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.