Den här laxen är ingenting som jag kan ta åt mig äran av. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Nej, det känns för tråkigt att vi svenskar alltid äter samma mat vid alla våra högtider tycker jag, så på fredag eftermiddag när våra gäster hade anlänt dukades det istället fram en vårbuffé med en del inslag av påsk
En perfekt rätt för att ha klart efter brasan på valborgsmässoafton. Nedan finns lite supergoda recept sen är det bara att komplettera med färdigköpt kallskuret och lite inläggningar som man själv tycker är goda
Glad påsk. Jag hann visst med ett inlägg till innan påsk – men det blir ett kort ett. Förra veckan köpte jag en klick tarama från en grekisk restaurang i stan och därför gjorde jag en taramosalata till ikväll
Den heter säkert något annat, men vi gav den namnet Tahu,,, för vi kunde inte hitta något namn på den och när jag la upp en bild på Facebook till en kompis som kallas Tahu trodde en väninnan att den hette så
I år var jag verkligen inne på en fräsch, hälsosam och samtidigt färgglad påsk. Vad säger ni om Minimozzarella, mango, avocado, rödlök, babyspenat, pumpakärnor med mera
Värmande moussaka. Försommarsallad med parmesanost och krutonger. Rabarbersaftkobbel med bitar av frukt. Burr, vad kallt det är och nu vräker regnet ner över byn igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.