För andra gången mumsar jag i mig majrova till kvällsmat, en otroligt underskattad liten rot. Den är inte bara otroligt god i sallad utan innehåller även en lång rad vitaminer och mineraler så som folat, vitamin c, fosfor, järn, kalcium, kalium, magnesium och zink
Dagens middag var nått jag skakade fram på nätet eftersom vi hade rödbetor kvar från förra veckan. Helt sjukt gott blev det, otroligt härliga smakkombinationer
Skala och skär majrovorna tunt. 2 medelstora majrovor, eko. 2 medelstora majrovor, eko. Första gången jag åt majrova var under en resa till Frankrike för snart 14 år sedan
Smörj en ugnsform med lite smör och ställ majrovorna däri. Klicka hälften av smöret över majrovorna. Ös majrovorna med smöret och täck sedan formen med aluminiumfolie
Tvätta och skala majrovorna. Placera majrovorna i formen och ringla över lite olivolja. 4 majrovor3-4 vitlöksklyftorHavssaltPepparmixFranska örter (jag hade frysta)OlivoljaSå här gör du. Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter tills majrovorna fått fin färg och blivit mjuka. /Jenny & Magnus 4 majrovor
Den här rätten stötte jag först på i Fuchsia Dunlops Sichuan Cookery vilken (som jag nämnt många gånger tidigare) är något av det bästa som skrivits i väst om kinesisk matlagning
Tunna glacerade revbenDet här är i mitt tycke det överlägset bästa sättet att laga tunna revben på. Revbenen får först ligga i folie med kryddor i ugnen 1 1/2 timme och blir därigenom supermöra
Det är första året som jag odlar majrovor och även om det är otroligt kul att ha rotfrukter att skörda redan nu så har jag kämpat lite med hur de ska användas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.