8 bufféportioner 50 g flagad mandel 2 stora päron (gärna conference) 2 msk flytande honung 140 g ädelost 5 pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
så en hamburgare medädelost och päron kan ju inte bli annat än lyckad. Och inspirerad av Milla bytte jag ut de annars obligatoriska hamburgertillbehören senap, ketchup och hamburgerdressing mot ädelost, päron och majonnäs istället
Bryn kycklingen i olja och lägg den i såsen tillsammans med zucchini och päron. Koka sakta i ca 5 minuter så att päron och zucchini mjuknar, smaka av med salt och peppar. 100 g ädelost. 2 st päron
Skiva ädelosten i tunna skivor och strö över päronen, krydda med svartpeppar. Skiva päronen i centimetertjocka skivor och smörj in med olivolja och flingsalt
Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päron och rostad pepparkaka på 4 tallrikar. 2 st päron. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.