Men hur gott det än smakar med kolbullar gräddade över öppen eld så handlar det nog minst lika mycket om historien bakom kolbullarna – jag tror att vi moderna svenskar har ett inneboende behov av att knyta an till vårt ursprung och vår kulturhistoria och att äta kolbullar som de en gång i tiden tillagades av de fattiga, hårt arbetande kolarna ger oss verkligen perspektiv på både maten, vår historia och på hela livet… Det är en av anledningarna till att jag högaktar byalaget i Granbergsdal som lägger så mycket tid och kraft på att bevara en så viktig del av Bergslagens kultur och historia
salt & peppar. Man ska ha klart för sig att Manchego är som ett stycke kulturhistoria med tydlig sälta, behaglig nötighet och fyllighet kombinerat med en bussig konsistens som får osten att långsamt och behagligt smälta i munnen
Det tycker jag är väldigt synd då kalvdansen kundevara en internationell, lika mycket som en nationell angelägenhet,ett kulinariskt stämpel för tex, det österbottniska, den är ju trottsallt ett stycke tradition och kulturhistoria, den om någonting är jusom jag redan nämnde en förträfflig förespråkare för gårdsbruks-mat, lokal mat och kortrest mat
Runebergstårtan förenar landet i en slags nationell gemenskap och påminner oss samtidigt om hur viktigt det är att bevara gamla traditioner och värna vår kulturhistoria
Så har två dagar gått sen mitt senaste inlägg, dagarna flyger iväg. Förkylningen börjar ge med sig och jag har kunnat gå på gym som vanligt både igår och idag
SVT Nyheter Västernorrland rapporterar om att det i Petersvik utanför Sundsvall planeras ett bygge av en logistikpark med kombiterminal och containerhamn
Idag blir det stora hopp från Buddhism, till Islam och slutligen kulturhistoria. Gällande mina egna studier har jag påbörjat kursen kulturhistoria som tycks bli en relativt avslappnad tillställning
Vandrarhemmet i sig var inget direkt att hurra över men det ligger i en underbar miljö med mycket kulturhistoria och fina promenadvägar/leder i dramatisk natur med strömmande vatten och trolsk vegetation
Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet
Högbo Bruk har en unik kombination av natur, aktiviteter och kulturhistoria. Hur mysigt är det inte att besöka en julmarknad, speciellt om den dessutom ramas in av ett vitt landskap
Att vi i Sverige väljer importerad ost i allt högre grad är en tråkig utveckling eftersom svensk ost har en lång tradition med förankring i vår kulturhistoria och det är något som vi ska vara stolta över säger Britt Rahm, sensorikexpert på SIK
Häxans trädgård kombinerar trädgård, hälsa, kulturhistoria och andlighet. I handboksformat berättas kulturhistoria runt femtio av våra vanligaste läkeörter, hur de kan användas medicinskt, i matlagning och i hudvård idag
Att växter, träd och källor har sin kulturhistoria är väl känt. Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.