Gifflar med skinka – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 15 dl fingervarmt vatten
  • 11 1/2 dl flytande margarin
  • 11/2 dl sesamfrön
  • 11 dl vetegroddar
  • 12 tsk salt
  • 12 msk vit sirap
  • 12 ägg
  • 116 dl vetemjöl (cirka)
  • 116 rökt skinka (eller kalkon)
  • 132 ost
  • 11 röd paprikaSmula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig.
  • 1 Tillsätt margarin, sesamfrön, vetegroddar, salt, sirap och ägg.
  • 1 Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Under tiden förbereds fyllningen.
  • 1 Skölj och ta bort kärnorna i paprikan. Skär långa bitar av paprikan. Halvera skinkskivorna.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka som sporras till åtta trekanter.
  • 1 Lägg en ostskiva, en halv skinkskiva och en bit paprika på den breda delen av varje trekant.
  • 1 Rulla samman från breda änden mot spetsen. Vik varje giffel till en halvmåne.
  • 1 Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 minuter.
  • 1 Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter.
  • 1 Låt svalna på galler under duk. Gifflarna går utmärkt att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.