Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skrubba och koka rödbetorna mjuka. (Detta kan du med fördel göra en dag i förväg. Låt svalna och skala. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall
Skrubba och koka rödbetorna mjuka. (Detta kan du med fördel göra en dag i förväg. Låt svalna och skala. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och spola den sedan kall
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Strö dem över fikonoch ost. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.