Möjligenliggerförklaringen till denna indifferens i frågan jag fick från en representant för den unga generationen, på besök under byggandet av ovanstående kreation
Att göra eget kebebkött är galet kul. Visste ni att det är spiskumminen som ger den där kebabsmaken. Gör du den själv slipper du dessutom att få hela rätten nerdränkt i kebabsås, vilket är kännetecknget för en köpekebab av klass – så sjukt ofräcsht
Ni som följer mig på Facebook vet ju att jag brottades med en "superdeg" i helgen. God morgon degen. Rör samman degen med en träslev (det var det alldeles för mycket deg för, jag körde med degkrokarna på elvispen)
Köp ett riktigt fylligt och smakrikt rödtjut till, och helgen är räddad. I helgen lagade jag och Nicklas denna fantastiska gryta som jag inte lagat på några år faktiskt, trots att den är sjukt god
Vad göra med den goda gelén som blivit över. Jag behövde inte tänka länge innan jag kom på att det naturligtvis måste blandas med sherry och ingå i det klassiska smörrebrödet Dyrlægens Natmad tillsammans med tunna skivor av hemlagat saltkött av kalvstek, rödlök och krasse på ett mörkt rågbröd
Det används i matlagningen, till städning och inte minst i disken. Detta har blivit en tradition på P3 att man varje år stänger in några programledare i en glasbur och samlar in pengar åt världens barn
Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones. Jag gjorde lite grövre scones så att de känns lite nyttigare i alla fall och ingen marmelad på förrän man ätit en med något vettigt pålägg
Denna gång är det dock inte glute bridge-övningen jag visade förra veckan utan denna. Riktigt bra övning som tar jättebra på baksida lår, men det är viktigt att man verkligen trycker upp höften när man drar in hälarna mot rumpan och inte bara böjer på benen
Har en liten app som heter vardagsmat, och jag tycker inte att där brukar vara så mycket att hänga i julgranen men den här gången fastnade jag för ett recept som lät gott
Jag har mustat sporadiskt med den eftersom äpplena måste rivas innan och min lilla matberedare kan riva väldigt lite åt gången och gick varm efter några rivningar
Det är så otroligt lätt att man hamnar i gamla vanor och lägger på vad man brukar på sin pizza. Men den här gången fick jag inspiration från senaste numret av Laga lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.