Blir smeten allt för kladdig har jag i lite mjöl. Tricket är att få lagom temperatur på oljan så att bullarna blir tillagade, men inte löser upp sig i allt för het olja
Tryck ihop smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Det blir 18 stycken och de är lättsamma och perfekta till frukost, passar även till korvbröd. Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare)
Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt. Tar du för mycket mjöl blir det svårt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare
Väg istället mjölet eller häll upp det i litermått så blir det rätt mängd. (Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt. 15 min så att smöret blir mjukt
När du breder ut den avsluta gärna med att breda ut smeten från kortsida till kortsida (istället för tvärtom) så att det blir långa ränder (så blir det enklare att rulla ihop senare eftersom man rullar ihop på långsidan)
Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr)
Lägg i den vita chokladen i bitar och rör tills all choklad smält och tills det blir en jämn smet. Vispa grädden inte för hårt, lingonen gör att grädden blir fastare
En nyttig wok fylld av färska grönsaker och härliga thailändska smaker. vegetarisk thaiwook. Om man vill så kan man lägga till räkor, kött eller kyckling,
Täck med folie om ytan blir för mörk. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme
Arbeta ihop till en deg, gärna med elvispen (först blir det små smulor men sedan blir smulorna grövre och större mot slutet och då är degen klar och lätt att arbeta med)
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god
Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.