-) Gillar du också kanelbullar. en riktigt fattig riddare blir lösningen. Kanelbullar. Jag brukar rosta mina mackor och låta dem stå på eftervärme i någon minut innan jag brer dem med smör och strösslar på kanelsocker, då blir de härligt frasiga och goda
En fastlagsbulle GÅR ju att äta i farten även om man blir lite kladdig, men den som har försökt smälla i sig en bit jordgubbstårta i flygande fläng vet att det är nästintill omöjligt att lyckas med heder och kläder i anständigt skick (ja, jag talar av erfarenhet här)
En omgång lussekatter är redan bakade till killarna, men långt ifrån den sista, det brukar bli ett antal bullar som går åt när två (förlåt tre) fikatokiga killar glufsar i sig, det finns liksom inget stopp
Dom blir så otroligt luftiga och goda. När jag bakar vanliga kanelbullar så använder jag alltid Johan Sörbergs recept (ni vet, han som är domare i Hela Sverige Bakar)
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Blanda florsockret med så mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr på en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.