Gös är en riktigtfinmatfisk och även fantastiskt kul att fånga. Smakligmåltid. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade tillenligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
Stekt gös med god sås och ugnspotatis. Arlas Crème Fraiche Gourmet. Stek gösenirikligt med smör med köttsidan ner i någon minuttillsfisken har fått lite färg
potatis kokt sockerärtor kokta sallad dill gräslökDela filéerna på mitten, salta och peppra. Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och lägg ströbröd på en flat tallrik
Ingredienserfiskfond. Ingredienservittvinsås. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 kg välsköljd fiskrens 2 gula lökar 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 0,5 purjolök. 1 l fiskfond 3 dl torrt vittvin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvisttimjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Skär gösfiléniportionsbitar. Claes fick en middag + efterrätt av migi födelsedagspresent. Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppraServera gösen med ostcreme och bacon, citronklyfta och nykokt potatis samt ett glas gott vittvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.