623 kcal42,8 g protein28,5 g fett46,9 g kolhydraterFetaostfylldfläskytterfilé med pestospaghetti, 5 portioner700 g fläskytterfilé150 g fetaostett gäng basilikabladsalt, peppar½ msk rapsolja + ½ msk smör300 g pasta½-3/4 burk pesto (Barilla är godast. Fetaostfylldfläskytterfilé med pestospaghetti, 5 portioner
Den här rätten improviserade jag ihop igår. Den passar så väl till vardags som till fest. Det jag märkte var att man får inte vara snål med kryddningen
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylldfläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Vi har haft sommar i flera veckor nu och det är helt härligt. Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Ytterfilé fylld med vitlök, salladslök och kryddor, hoppas att det skall smaka. Idag blir det grillat, superkul med den nya grillen och så gott det blir
Fylld Fläskytterfile med hemmagjord bearniesås. Åt världens godaste söndagsmiddag, jag och min man älskar verkligen att laga mat tillsammans, men jag måste erkänna att han är ett strå vassare än mig när det gäller mer komplicerade maträtter
Vi har ju haft en sådan tur att fått vår frys fylld med viltkött från sambons familj så det har inte blivit så mycket griskött här hemma på senaste tiden
Den glutenfria cannelonin är gjord av majs och kommer från Senza Glutine, och den fyllde jag med en röra av grönkål och fetaost, innan en smakrik tomatröra och lite mer fetaost och grädde fick kröna skapelsen
Det här är en verkligt lättlagad och läcker middagsrätt. Men det fattas ett krispigt chips av något slag ovanpå svampen, huvudsaken det är krispigt med lite sälta
Idag är ingen vanlig dag, nej det är bloggens 5-årsdag. Hurra, hurra, hurra. Ja, det är sant. Det känns nästan ofattbart, men jag har faktiskt oförtrutet hållit på att blogga i 5 år
Sätt den fyllda filén i en ugnsform. Helstekt fläskytterfiléfylld med mozarella, soltorkade tomater och bacon1 fläskfilé eller fläskytterfilé1 boll mozarella1 paket bacon3-4 soltorkade tomaterbasilikasaltpepparStek bacon i småbitar
Vi åt först pannkakorna med sylt och grädde, och de som blev över fyllde jag med en vanlig köttfärsröra och gratinerade i ugnen på 225 grader med en blandning av grovriven lagrad grevéost och grovriven fetaost av får- och getmjölk
Fläskytterfilé (eller fläskfilé) blir till en festrätt med fyllning. Här har jag fyllt den med serranoskinka (godare än parmaskinka), mozzarella och soltorkad tomat
För ett tag sedan så gjorde jag dessagoda biffarDetta behöver du. 1 kg köttfärs2 ägg4 msk grädde75 gr fetaost ( ½ paket)½ kruka gräslök½ kruka basilika6 st soltorkade tomater i oljasalt och pepparGör så här
Jag fick en tårtbotten över efter att jag gjorde tårta till bröllopet förra helgen och i kylskåpet och skafferiet fanns alla ingredienser till en smarrig tårta, dessutom skulle jag till en väninna på middag så jag gjorde den här tårtan och tog med mig istället för en blomsterbukett i går kväll
Det här va minst sagt klurigt att få till men så löjligt gott så gör det gärna igen. Jag valde den vita mandelpastan från Monki till fyllning som är otroligt god, det går givetvis bra med vanligt mandelsmör
Skär en skåra i fläskytterfilen med en vass kniv. Tryck ner osten och ringla lite honung över. Krydda med timjan och salt och peppar (tänk på att baconet är salt) och rulla sedan in filen i bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.