Här är en variant med lammfärs fyllda med fetaost och serverade med en mustig tomatsås. Pannbiffar är enkla att göra och de går att variera lätt med olika smaksättning och tillbehör
Middagen bestod av utskuren biff som grillades, fyllda bakpotatisar, en grönsallad och två såser. Igår provade jag en av de produkter som vi fått i våra sommarpresenter från jobbet -"Tomat och rostad vitlökssås" från Sverigeskafferiet
Platta ut biffarna, gör ett litet hål i och klicka i fyllningen täck hålet sedan med färs. Jag grillade mina biffar (pensla då dem med lite olja innan de grillas så fastnar de inte lika lätt) det går även bra att steka i ett stekjärn
600g strimlad lövbiff (man kan även ta kyckling eller annat kött). Fantastiskt goda Fajitas inlindade i ett hembakat tortillabröd med Guacamole och en röd sås med spiskummin som sätter den där sista smaken av en riktigt god tex-mex rätt
Stek biff. strimla biffen och marinera i limejuice och de andra kryddorna så länge du har tid. Sätt på en stekpanna och bryn löken, paprikan och biffen i olja
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Biff med bambuskott och champinjoner (4 portioner). 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). Skriv ut 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff)
Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 4 st lövbiffar, ca
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.