Idag testar vi auberginemed nötfärsblandning, rätter i ugnen är perfekta, tycker jag. Lägg i färsen och vänd runt med en gaffel till dess att köttet är genomstekt
Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
En god vardagsmiddag med krispig kyckling och salt fetaost. Kycklinglår med skinn. Hacka och blanda vitlök oliver och kryddor i en bunke och ringla över lite olivolja
Fisken panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.