14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Jag ska försöka att inte fylla hela frysen denna gången. Kanelbullar som fryses in precis efter de har svalnat och tinas långsamt i ugnen smakar så nära nybakat man kan komma
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysain, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
1ljust siktat dinkelmjöl. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Topping. Bred på nutella och toppa med chokladbollar/ferro Rocher. Topping. Börja med att klä en springform ca 20 vill du ha den högre ta en 15 cm med plastfolie. Rulla 7 st små chokladbollar och rulla sedan i kokos. Tryck nu ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet ca 45 minuter
De är perfekta som mellanmålssnacks samt efter eller före träning. Ny omgång med chokladbollar fixad. Om du inte har det pulvret så ta 1 tsk kakao istället och eventuellt lite snabbkaffepulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.