Skär bananerna i skivor, lägg de i plåten och strö över lite kanel. Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
Skiva bananer, frys in skivorna. Njut av din bananglass som den är eller med en god topping. Lägg de frysta bananskivorna i en matberedare och mixa tills konsistensen liknar glass
Tycker det är häftigt att det fungerar att göra god ”glass” på lite otippade kombinationer. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät glass, servera genast i glas eller skålar
14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Jag ska försöka att inte fylla hela frysen denna gången. Kanelbullar som fryses in precis efter de har svalnat och tinas långsamt i ugnen smakar så nära nybakat man kan komma
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysain, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.