Blanda i frukten med konjaken och kryddorna. Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Vill man också ha starkare glögg spetsar man med mera vodka och efter behag. Här kommer vårat recept, men det är bara att experimentera med olika mängder av kryddor för att sedan hitta sin egna favorit om man så vill
Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna, det ska bli en slät och fin smet. Om du väljer äpplen eller något med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar, om det är mindre bär eller frukter så behöver du inte göra något med dem
Den här kakan är saftig, full med frukter som har fått dra i konjak och goda julsmaker. Tillsätt fruktblandningen, nötter, mjöl balndat med bakpulver och kardemumma
Bjud av glöggen i glas med skivor av clementin och hel kanelstång. Men när den helt mirakulöst var spårlöst försvunnen från hyllan i det stora skafferiet, var det enda rätta att ta försommarens syrensaft i hampan, och tillreda den med kryddorna
Med smak av mörkt öl, chili, vanilj och fikon. Årets recept av chili/vaniljglögg. Glögg, dunderglögg, dunder, glöggkryddor, vinglögg, göra egen glögg 5 liter mörk folköl
Detta är en fruktkakamed mycket romsmak som passar utmärkt till julens kalas. Fruktkaka,. Lägg all torkad frukt i en skål med rom, skal från citron och apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.