Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min. Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka
Skicka med e-post. 8-10 champinjoner. Tillsätt potatisarna och sätt in grytan + lock i ugnen i 1,5-2 timmar. 8-10 champinjoner 7 potatisar 1,5 msk kalvfond + 1 dl vatten
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Stek det marinerade köttet 3-4 minuter per sida, eller tills det är genomstekt
Stek sedan köttet i stek- eller grillpanna tills det får fin färg. Sedan kan du stoppa in köttet i ugnen på 150 grader till det är genomstekt, ca 5-10 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är
Det är så skönt när det är enkelt och går snabbt. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, i skivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund
-) Så här gick det till. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit. Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev
Ingredienser för 6-8 portioner. 6-8 portioner. Och så äntligen kom den, SNÖN. Inte så mycket att man var tvungen att skotta så ryggen värker utan precis så mycket att vi kunde åka pulka för första gången denna vinter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.