Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönoch nötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Låt småputtra på svag värme under omrörning, tills gröten blir som mannagrynsgröt i konsistensen. Servera din smaskiga frukost med sockerfritt äppelmos, hasselnötter ochpumpafrön
Lägg i en bunke tillsammans medfrön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Knäckebröd medfrönoch flingsalt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Livsmedelsverket pekar ut att gryn, bröd och flingor är en av våra "viktigaste näringskällor". Enligt SLV's (Svenska Livsmedelsverket) rådande kostrekommendationer innehåller produkterna i den här gruppen "mycket stärkelse och hör till våra viktigaste energikällor" och varianter med en hög andel fullkorn fungerar som "viktiga källor till bland annat kostfibrer, järn och zink och flera B-vitaminer"
Jag och Christian delade dessutom taxi med Ulrika Davidsson i fredags - vi har aldrig träffats förut - och hon konstaterade med en snabb blick på oss båda att vi har olika blodgrupper (hon kunde se vilka också, vilket var rätt creepy, men Ulrika vet uppenbarligen vad hon pratar om) och ska äta helt olika saker för att må bra
Jag tycker hösten är rätt vacker men jag kan inte sticka under stolen med att sommaren är bästa årstiden, jag gillar värmen solen och de ljusa dagarna och kvällarna
Skär med en kniv till rutor. Koka upp vattnet och häll i blandningen rör om till en smet. Häll ut smeten på en plåt lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut tunt på pappret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.