Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrönochlinfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Servera din smaskiga frukost med sockerfritt äppelmos, hasselnötter ochpumpafrön. Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönoch nötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Lägg i en bunke tillsammans medfrön, mjöl, salt och ev krydda. Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Detta brödet var verkligen gott och jag fick med mig receptet hem. När jag och barnen besökte en vän för några veckor sen så bjöd hon på hemlagad fikabröd, fruktsmoothie och nybakat morotsbröd
Knäckebröd medfrönoch flingsalt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Jag tycker hösten är rätt vacker men jag kan inte sticka under stolen med att sommaren är bästa årstiden, jag gillar värmen solen och de ljusa dagarna och kvällarna
Skär med en kniv till rutor. Koka upp vattnet och häll i blandningen rör om till en smet. Häll ut smeten på en plåt lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut tunt på pappret
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.