När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inteblir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsursås
Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det. Sötsursås. Det funkar även perfekt att göra glutenfritt så längre ner i receptet finns den glutenfriavarianten av tempurasmet
IngredienserPortioner. 4 400 g fryst vitfiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas iskivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja tillfriteringMarinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När du friterat allt så sätt kastrullen med oljan åt sidan och låt svalna. Vidservering så blandar du den sötsurasåsen och fläsket med grönsakerna i en stor kastrull eller wok
Sen sötsuradipsåsen var helt enkelt urgod. Förra lördagen lagade viinte bara sichuandumplings, utan även friterade wontons, fyllda med fläskfärs och räkor
Så här gör man välsmakande fläskfileskivorfriteradei ett tunt lager frityrsmet med en genuinsötsursåstill (notera nedan att rätten heter kött med socker och vinäger, inte kött med annanasjuice)
Försök undertrycka dessa minnen och tänk istället på rejäla fiskbitari ett minimalt lager av frityrsmet serverade i en välbalanserad sötsursås som innehåller stora mängder hackad vitlök och hackad ingefära
Jag gjorde friterat fläsk isötsursåsigår, i wokpannan. Friterat fläsk. Det var i alla fall där jag kollade på en massa recept på sötsursås och satte ihopmin egna variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.