1 färska
bär (om det är säsong)1. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en jämn smet. Låt smeten vila ca 10 minuter innan stekning.2. Grädda pannkakorna på båda sidor i ett hett stekjärn. Lägg de färdiga pannkakorna på hög på en platt tallrik och låt kallna.3. Skär glassen i bitar ca 3x3 cm och lägg en bit i varje pannkaka tillsammans med 1 msk jordgubbssylt. Vik insidorna och rulla samman till en tajt rulle.4. Rulla varje crêpe först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.5. Lägg crêpen i frysen på en bricka och frys i minst en timme.6. Fritera sedan crêpen het olja, ca 160 grader, tills de är gyllene.7. Pudra crêpen med florsocker och servera direkt.
4 4 bitar kladdkaka (köpt eller hembakt) 1/2 påse frityrpulver (à ca 65 g) ca 1 l frityrolja Till servering vaniljglass chokladsås marshmallows färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Ballerina Kanelbulle 20 % rabatt Ballerina 190 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Jag vet inte hur ni känner för den här oanständigt ohälsosamma desserten (fast det döljer sig ju faktiskt en hälsosam frukt därinne, alltid något), men själv kan jag beställa fylla små lättel på första bästa fulkinakrog bara för att få avsluta med en nyfriterad orgie med glass
Detta är då min egen kladdkaksglass. Kladdkaka och glass ihop – som sagt, OLAGLIGT gott. Glassen gör du enkelt utan maskin och du kan blanda ner din egen favoritkladdkaka
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.