Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara
Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Men det går bra att använda spätta, torsk, öring, gös, abborre eller någon annan god fisk. Servera på en bädd av tomatsås, jag garnerade med lite Räkor, Purjolök, Chiliflingor och Bladpersilja
200 g blåmusslor 1 morot det vita av 1 purjolök 4 schalottenlökar 2 msk olivolja 2 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 60 g räkor med skal 2 dl vispgrädde 1 msk smör salt vitpeppar kryddgrönt, till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.