Låt puttra på låg värme medan du gör frikadellerna. Smaksätt sedan med salt, oregano, spiskummin, svartpeppar, riven parmesan och en pressad vitlöksklyfta
Forma färsen till bollar med hjälp av en sked. Smaka av med socker, salt och peppar. Blanda hackad lök, färs, ägg, havregryn, mjölk, salt, peppar, pressad vitlök och persiljatill en jämn smet
Nötfärsfrikadelleritomatsåsmed blomkåls- och potatispuré och bladspenat. Fräs kryddorna lätt iliteolivolja, tillsätt sedan löken och låt den fräsa med nån minut
Lägg ifrikadellernaitomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan. Lägg i några frikadelleri taget och sjud i några minutertillsfrikadellerna är genomkokta
Tagliatellemedfrikadelleritomatsås, parmesanost och hemlagad pesto. Medans du koka upp vattnet till pastan så börjar du forma färsen till rätt så stora köttbullar och lägger ner itomatsåsen
Servera frikadellernaitomatsåstillsammansmed nykokt spagetti. En lättlagad rätt där köttbullarna får koka i en mustig och god tomatsås som sedan serveras tillsammansmed nykokt pasta och riven parmesanost
Jag smaksatte frikadellernamed parmesanost och vitlök (smakade dock mest vitlök). Jag valde att inte ha i ströbröd och vatten i färsen vilket gjorde att det blev mer tuggmotstånd jämfört medvanliga köttbullar - det är en smaksak men jag tyckte att det passade bra ihop mot den mjukare pastan och tomatsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.