Vad som kan vara det bästa med lediga vardagar är maten man kan laga, den som får ta tid. Sätt ugnen på 125 grader eller ta fram en CrockpotSalta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Låt gå i ugnen i ca 5 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Ifall du använder en slowcooker så ställ den på lägsta värmen och räkna med minst 5-6 timmar ev lite längre
Vill du ha en exotisk tårta med söt och frisk fyllning och pampig garnering ska du prova denna. Tårtan är fylld med en söt kokosmousse och frisk jordgubbsmousse med lime
Lufta couscousen med en gaffel. Karibisk kycklingspett (ca 4 portioner). Koka upp 3 1/2 dl vatten tillsammans med hönsbuljong. Slå det i en skål tillsammans med couscous, täck den sedan med plastfolie och låt det svälla ca 5 minuter. Karibisk kycklingspett (ca 4 portioner)
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Häll upp i glaset och garnera med ananas, lime och mynta. Lägg bitar av skalad mango, skalad ananas, cashewnötter, kokosmjölk, apelsin- och ananasjuice, krossad is i en mixer och kör till en slät och fluffig smoothie
Späd med grädde och vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt paprika- och ananasbitarna och chilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är
Igår såg jag närmligen flera ( på sociala medier) som hade bakat bullar så i helgen ska jag unna mig en och annan bulle jag med( har ett gäng som ligger i frysen och väntar)
Pensla räkorna med marinaden. Pensla dem lätt med lite olja och strö över farinsocker. Bjud saffranscouscous med t ex ananasbitar, halverade cocktailtomater och rucola till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.