Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Fast innan vi somnar i soffan ikväll, blir det först en god middag och lite rött i glasen. Denna gången var det Affe som stod för inköpen och båda vinerna var goda, ja faktiskt riktigt goda, så han får helt klart köpa vin till oss fler gånger
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Fräs lök och rosésalladen mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg ochrött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Kassler är himla gott bara sådär rakt upp och ner. Vill du trots allt göra en mer matig variant kommer här ett recept med rödvin och curry i en krämig gratäng
blanda allt i en panna, tillsätt rött vin, balsamvinäger, creme fraiche och låt koka ihop. koka pastan och servera den toppad med lammfärsröra, smulad fetaost och torkad oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.