Desserten blev alltså en mandeloch citronbotten med färska bäroch italiensk maräng. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något med färska bäroch italiensk maräng
Toppa med färska bär. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller
Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
Toppa med färska bär. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller
En segkrispig pavlovamed gräddig vaniljfyllning och massor av bäroch passionsfrukt. ) Förutom pavlovan bjöds vi även på torskpaket, ris och fetaostsallad
Dessa minipavlovor med smak av limegrädde och färska bär är supergoda och lätta att göra. Vänd i limecurden och mosa klumparna (som kan dyka upp) med hjälp av en sked
Med sylt, grädde och färska bär, ibland serverar jag även bacon till. Doften av nystekta pannkakor är något speciellt och roligt är det att göra dem med
Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Rosta mandlarna i en varm panna i lite olja, tadem från värmen och krydda med salt. mandlar med skal. Skär aprikoserna avlånga skivor och basilikan i strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.