Saftigheten kommer från fördegen (surdegen) som får jäsa över natten innan brödet bakas. Fransktlantbrödmed rågsikt är ett mustigt och lättgillat lantbröd bakat på finmalt mjöl
Arbeta samman det hela med en trägaffel tills degen släpper bunkens kanter. SNABB SURDEG. Arbeta sedan degen igen, den här gången räcker det med några få tag med trägaffeln
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
Illa av mig, är så mycket annat just nu som ska hinnas med. Sedan på morgonen tog jag bort springformen, jämnade till moussen runt tårtan, spritsade på vispad grädde och toppade med massor av röda vinbär
Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.