I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Vispa inte för hårt (använd den flatavispen/blandaren i din köksmaskin). Ta gärna på dig diskhandskar/engångshandskar i plast för att skydda dig från den varma massan
Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransknougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
Det fungerade galant, och det blev verkligen riktig fransknougat. Då nougaten är kall, skär du den i passande bitar, och smälter chokladen över vattenbad
Fransknougat har jag gjort i princip varje år, jag brukar göra traditionell vit nougat, men förra året ville jag prova något nytt och hade choklad i smeten, vilket var en hit hos chokladälskarna
Kom på att jag skulle testa Leila Lindholms franska maräng på mitt eget vis. Kom på att man nog måste ha lite fika fixat innan jag kan placera rumpan i solstolen
Om man vill ha en lite hårdare nougat kan man ställa den i kylskåp över natten. När sockerlagen är uppe i temperatur hälls den i en fin stråle försiktigt i skummet
Och det beror såklart på att jag varit upptagen med familjen och julen. Och har du en knapp timme över idag så kan du fortfarande fixa den här goda franskanougaten till ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.