30 mars
läser jag i DN om hur svenska Plantagon tillsammans med Sweco, Tekniska verken, Saab och Linköpings kommun utvecklat en idé om att odla urbant och vertikalt. Spännande tycker jag och citerar:
Nu börjar vi verkligen skörda frukterna av vårt arbete på kolonilotten och i krukor och rabatter här hemma vid husväggen och kan plocka hem stora mängder ärtor, bönor, rödbetor, zucchini, morot, sallad samt förstås härliga små tomater
Men detta är definitivt ett recept att spara för framtida användning. För många veckor sedan så kom ett bud hem med nästan 3 kg aroniabär, 130 körsbärsblad och instruktioner på hur man gör en god saft
Fisken filéades och skroven sköljdes noga innan de lades i frysen för framtida fondkok. Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklar samtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
Med grönsaker från årets odling här hemma och några chilisar från krukorna på fönsterbrädorna, ett torrt vitt vin och en skvätt grädde trollades en sagolikt god musselrätt fram
Så här gör du. Skala ingefäran och vitlöken och finhacka dem. Blanda 4 matskedar olja med sojasåsen. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
Nu går våra hjärnor på högvarv för framtida smakblandningar, det finns ju en hel värld av kryddor att smaksätta korvar med och endast fantasin sätter gränser
De gröna bladen påminner om gräslök och vitlök i smaken och så fort vi får tillfälle ska det plockas hem nya blad och läggas i frysen för framtida bruk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.