-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg
Strödde lite citrontimjan över och sedan var den klar att njuta av. Jag gick inte efter några mått utan rullade mindre bollar av den risotto som var kvar
Idag får du ett av mina recept på gelégodis med mycket vackra bilder som jag lånat från Tine Worén. Det här var vårt första framträdande tillsammansoch det gav oss båda mersmak, kontakten med våra läsare i verkliga livet är något vi båda uppskattar
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen med rabarberblandningen. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbernoch låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Jag har använt Valhrona Manjari choklad som är en av de allra bästa sorterna. Den här kakan är enkel att göra men har mycket chokladsmak och har precis den rätta konsistensen tillsammans med rostade hasselnötter
Oavsett om det har handlat om inredning, yoga eller mat och hälsa har denna grupp av kvinnor funnit en stor följarskara genom att kombinera sin kunskap med stämningsfulla bilder på sina kreationer och frilansuppdrag och i lagom dos blanda dessa med bilder från sitt privatliv
Menyn bestod utavav svensk husmanskost och inslag från det thailändska köket. Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gången tillagade denna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Stek vitkål och lök i smör i en stekpanna tills det börjar bli mjukt. Till den här gratängen grillade jag på lite kycklingdelar som jag rubbat in med Santa Marias cacao/chili krydda
Tummen upp från de vuxna i huset, Viljar åt men inte lika ivrigt som om det varit pannkaka. Linserna går fort att koka och fungerar fint som ersättning istället för kött i en sallad eller till ris, pasta eller couscous
Idag är vi bortbjudna på söndagsmiddag till mormor och morfar och för er som ska laga middag hemma så vill jag tipsa om detta goda recept på Västerbottenpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.