Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfri formfranska som fungerar utmärkt som rostbröd. Något som jag vill hinna baka oftare än faktisk bröd
Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då. Formfranska/rostbröd (2 st i limpform á 1,5 liter/vardera)
Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta. Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk
Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
Ja men nu så blev det iallafall att jag bakade lite formfranska till frukosten på lördagmorgon, det är så gott nybakat men också perfekt att skiva upp, frysa in och sedan rosta till helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.